logo

Tuesday 28th of May 2024

Home Weblog 2009 Potteschijter?
Potteschijter? PDF Afdrukken E-mailadres
Weblog - Weblog 2009
Geschreven door Moetly   
woensdag 11 februari 2009 12:22

 

Ja, daar zit je dan als ras echte ''Aidammer", "Jas" en "Waterlander" tussen de Brabanders. Wat doe je eraan? Niks helemaal niks,... Je doet gewoon mee, op jouw manier dan.

De carnaval is hier in aantocht en het is net als bij ons ''op't durp", de kermis, alleen dan zonder draaimolen maar met een optocht.

Veel meer verschil is er niet, of heb ik, nog, niet kunnen ontdekken. Iedereen is al weken van te voren bezig met een praalwagen te maken. Die moet dan weer voldoen aan een bepaald moto,... ik heb me rot gezocht wat het moto van dit jaar is voor  potteschijterland' (= Geertruidenberg) maar ik heb het gevonden.... ''Vinde dè wè"  (vertaling; vind de weg, ueueh correctie, vind je het leuk... pffff  de meningen hier zijn verdeeld,...what ever... )

Voor de rest wordt er veel gezopen en gehost, is iedereen 4 dagen vrij, zijn alle winkels dicht en alle kroegen open, men gaat verkleed en haast iedereen is ladderzat. Ook heeft elke plaats in Brabant eventjes een andere naam.

Geertruidenberg = Potteschijtersland, Made = de May, Raamsdonksveer = Faantelaand,Raamsdonk =D'n Haaikaant, Oosterhout = Kaaiendonk en ga zo maar even door.

Als je het echt leuk vind om te weten dan heb je hier een link: Lijst van alternatieve plaatsnamen tijdens carnaval.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs

Wie is online?

We hebben 69 gasten online

Powered by Colani. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, ftp manager. Valid XHTML and CSS.