logo

Friday 14th of June 2024

feed-image Feed Entries
Home Weetjes
Weetjes
Het is maar dat je het ff weet! PDF Afdrukken E-mailadres
Weetjes - Weetjes
Geschreven door Moetly   
maandag 25 januari 2010 15:36


Privacy ('privaatsfeer') is een afweerrecht dat de persoonlijke levenssfeer beschermt. Het recht op privacy wordt ook wel omschreven als het recht om met rust te worden gelaten (The right to be left alone volgens de definitie van Warren & Brandeis, die de eerste juridisch getinte definitie van privacy gaven). Privacy is een ruim begrip: het gaat onder meer om de bescherming van persoonsgegevens, de bescherming van het eigen lichaam en van de eigen woning, de bescherming van familie- en gezinsleven, en het recht vertrouwelijk te communiceren via, brief, telefoon, e-mail en dergelijke. Privacy betekent dat men dingen kan doen zonder dat de buitenwereld daar inbreuk op maakt of zelfs weet van heeft.

 

Bron: Wikipedia

 
Honing en kaneel PDF Afdrukken E-mailadres
Weetjes - Weetjes
Geschreven door Moetly   
donderdag 17 december 2009 00:48

 

 

bijtje

 

Feiten over Honing en Kaneel

Ontdekt is dat een mengsel van honing en kaneel veel kwalen kan genezen. Honing wordt geproduceerd in de meeste landen van de wereld. Hedendaagse wetenschappers accepteren honing ook als een "wonderolie" (heel effectief) voor alle soorten kwalen.

Honing kan gebruikt worden zonder enige bijwerking bij iedere soort ziekte. Hedendaagse wetenschap zegt dat zelfs, omdat honing zoet is, als het als medicijn ingenomen wordt in de juiste dosering, het diabetes patiënten niet schaadt. (Dat moet je wel even uitzoeken.)

 

Weekly World News, een blad in Canada, van 17 januari 1995 heeft de volgende lijst van kwalen/ziektes opgegeven die genezen kunnen worden door honing en kaneel zoals dat door westerse wetenschappers werd onderzocht.

 

HARTKWALEN:

Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de arteriën en redt de patiënt van een hartaanval. En voor degenen die al een aanval kregen, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.

In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de arteries en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstoppen; maar dat honing en kaneel de arteries en aderen her-vitaliseren.

 

ARTRITIS:

Artritis patiënten kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepeltje kaneelpoeder drinken. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis worden genezen. In een recent research uitgevoerd op de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een lepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, ze binnen een week ontdekten dat van 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen totaal verlost waren van pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten  die door de artritis niet konden lopen of zich voortbewegen beginnen te lopen zonder pijn.

 

BLAAS INFECTIES:

Neem twee theelepels kaneelpoeder en een theelepel(of lepel?) honing in een glas lauwwarm water en drink het.  Dit vernietigt de bacillen in de blaas.

 

CHOLESTEROL:

Twee lepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in een kop theewater, aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterolniveau in het bloed tien procent minder was, binnen twee uren.

En zoals genoemd bij artritis patiënten, als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen. Volgens informatie die kwam uit dat Blad kan zuivere honing, dagelijks bij voedsel ingenomen, klachten van cholesterol wegnemen.

 

VERKOUDHEDEN:

Zij die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kan drie dagenlang, dagelijks dus, een lepel lauwwarme honing innemen met ¼ lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest, verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.

 

MAAG DIE VAN STREEK IS:

Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en reinigt maagzweren vanaf hun wortel.

 

GAS:

Volgens studies die in India en Japan gedaan zijn, is onthuld dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.

 

IMMUUN SYSTEEM:

Dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen.. Wetenschappers hebben uitgevonden dat honing diverse vitamines en ijzer bevat in grote hoeveelheden. Constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

 

INDIGESTIE:

Kaneelpoeder dat op twee theelepels honing wordt gestrooid en voor het eten ingenomen, verlicht zuurheid verteert de zwaarste maaltijden.

 

INFLUENZA :  GRIEP:

Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat die influenza bacillen doodt en de patiënt redt van de griep..

 

LANG LEVEN:

Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, houdt de verwoestingen tegen van ouder worden. Neem vier lepels honing, een lepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink een kwart kop drie of vier maal per dag. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensspanne neemt toe en zelfs een 100 jarige, begint karweitjes van een 20 jarige uit te voeren.

 

PUISTJES:

Drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder pasta. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, haalt het de puistjes af van de wortel.

 

HUIDINFECTIES:

Leg honing en kaneelpoeder in gelijke delen op de aangedane plekken, dit heelt eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties.

 

 

GEWICHT VERLIEZEN:

Dagelijks 's morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag, en 's nachts voor het slapen, drink dan honing en kaneel in een kop water gekookt.. Als je dit regelmatig gebruikt reduceert het het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Dus, het regelmatig drinken van dit mengsel laat het vet zich niet opbouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën gebruikt.

 

KANKER:

Recent onderzoek in Japan en Australië heeft onthuld dat gevorderde kanker van de maag en botten succesvol werd genezen. Patiënten die lijden aan deze soorten kanker zouden dagelijks een lepel honing met een theelepel kaneel moeten nemen, een maand lang en drie keer per dag.

 

VERMOEIDHEID:

Recente studies hebben laten zien dat suiker die in honing zit eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel innemen in gelijke delen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve lepel honing in een glas water en besprenkeld met kaneelpoeder, dagelijks ingenomen na het poetsen en in de middag om ongeveer 15:00 uur als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, dan neemt de vitaliteit van het lichaam binnen een week toe.

 

SLECHTE ADEMHALING:

Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water gemengd zijn, dus blijft hun adem de hele dag door fris.

 

VERLIES VAN GEHOOR:

Dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder in gelijke delen ingenomen, herstelt het gehoor.

 

 

Weet je nog dat we kinderen waren? We kregen toast met echte boter en met kaneel erop gesprenkeld!

 

Misschien moet je dit met vrienden en familie delen. Iedereen heeft hulp voor de gezondheid nodig.

Wat zij er mee doen, moeten ze zelf weten  -  deel het met iedereen!!

 

Disclaimer: Bovenstaande raadgevingen mogen op geen enkele manier geïnterpreteerd worden als medische adviezen. Ingeval van klachten raad ik iedereen aan om een dokter te raadplegen voor een correcte diagnose en behandeling.

 

 
Man versus vrouw PDF Afdrukken E-mailadres
Weetjes - Weetjes
Geschreven door Moetly   
donderdag 10 december 2009 13:27

vrouw

Vrouwen kunnen zich beter emotioneel uitdrukken (zowel mondeling als schriftelijk) omdat hun hersenhelften beter samenwerken en hun limbisch systeem groter is.

Vrouwen ruiken beter dan mannen, omdat dit vermogen in het limbisch systeem ligt.

Vrouwen zijn beter met woorden en kunnen reeksen onsamenhangende woorden beter onthouden.

zijn beter in het gebruik van een routebeschrijving waar veel herkenbare punten op staan omdat ze hun goede visuele geheugen hiervoor gebruiken, mannen kunnen door hun goede ruimtelijke inzicht beter kaarten lezen.

Vrouwen zijn in staat om meerdere taken tegelijk uit te voeren omdat hun hersenhelften beter samenwerken.

Vrouwen zijn beter in het herkennen van gezichten.

Vrouwen kunnen sneller zien of twee afbeeldingen hetzelfde zijn.

Vrouwen hebben meestal een betere fijne motoriek.

Vrouwen gebruiken hun hersenen efficienter dan mannen, mannen compenseren dit met grotere hersenen.

Vrouwen hebben een breder blikveld terwijl mannen een verder blikveld hebben, ook kunnen mannen zich beter op één doel concentreren.

Vrouwen kunnen beter onsamenhangende informatie opslaan terwijl mannen beter zijn in het opslaan van geordend informatie.

 
Hommels het jaar door PDF Afdrukken E-mailadres
Weetjes - Weetjes
Geschreven door Moetly   
dinsdag 09 juni 2009 00:00

                                                                 

 

 

Januari
In deze maand zijn de jonge koninginnen nog in hun winterslaap.

Februari   
Op een ongewoon lekkere warme dag komen de eerste koninginnen uit hun holletje en gaan op zoek naar voeding. Bij slecht weer echter moeten ze weer maken dat ze een warm plekje opzoeken.

Maart  
In mild warme omgevingen verlaten de koninginnen van vele hommelsoorten op warme voorjaarsdagen hun holletje en gaan op zoek naar de eerste bloeiende plantensoorten. Tot het einde van de maand – in koudere omgevingen iets later – zoeken ze intensief naar een plaats om te nestelen zoals verlaten muizenholletjes, gaten in de grond of bomen, nestkastjes etc. om een kolonie te maken. Dit is de beste tijd om een hommelnestkast in de tuin te plaatsen.

April   
Voor de eerste hommels is het maken van een nest deze maand (in koudere omgevingen eind april) een feit. Voor de latere soorten begint het zoeken nu pas.

 


Wie is online?

We hebben 34 gasten online

Powered by Colani. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, ftp manager. Valid XHTML and CSS.