logo

Friday 14th of June 2024

feed-image Feed Entries
Home Vakantie 2004
Vakantie Luxemburg 2004

Verslag vakantie Luxemburg augustus 2004

Geertruidenberg zaterdag 07-08-2004

Eerst nog ff wat boodschapjes voor onderweg, en ff langs Draaier een radio/cassette/cd speler gekocht, mooi ding wel, ben er blij mee. De tassen in de auto en alles nog nagelopen, knipspullen meegenomen alleen Tjerry zijn fiets vergeten binnen te zetten.

Thuis om een uur of 2 vertrokken eerst nog ff tanken en banden oppompen en via Breda, Antwerpen (1), Luik (2), Verviers (3), Malmady (4), St-Vidt (Sankt-Vith)(5), waren we om kwart voor 5 in Diekirch (6),De route die we gaan rijden

best snel gereden zonder tussenstops binnen drie uur, gelijk bij de Match boodschappen gedaan, dat waren de eerste 120 Euro J de rest volgt snel maar ik weet niet meer waaraan. Met zijn allen douchen met een handdoek, pffff was niet zo handig. We zijn vroeg naar bed gegaan ik was erg moe.

Luxemburg zondag 08-08-2004

Vandaag nog geen vakantiegevoel, ben best wel moe, doe dus ook niet al te veel.

Wel effe de nieuwe Quest van de maand augustus gelezen, Ik probeer te lezen

was leuk maar Judith en Tjerry vonden het maar niets volgens mij Smile.

Vandaag gaat Judith mijn haar knippen. Ook nog ff het badminton net opgezet, dat is wel een succes, iedereen wil er gebruik van maken. Chunkie heeft zijn neusje kapot, misschien verbrand in de zon of van het graven, dat doet hij met zijn neus en niet met zijn pootjes, Judith smeert er af en toe wat op dus dat komt wel weer in orde. Gelukkig had Tjerry wel twee grote badlakens mee genomen, alleen dit zijn ook nog nieuwe dus drogen ze ook niet af.

Tjerry is met Chico nog ff in de Sure gegaan. Tjerry in de sure

 

 

 

Luxemburg maandag 09-08-2004

Redelijk weer, Tjerry is nog met Judith in de Sure geweest, dacht ik dan, maar Judith kwam alleen op een luchtbedje terug, en Tjerry te voet, het was te eng volgens hem.

 

We hebben nog ff een paar boodschappen gedaan en een paar badlakens bijgekocht, die waren we dus vergeten, mijn schuld zegt Judith. Die heb ik

 

Luxemburg dinsdag 10-08-2004

Het is regenachtig weer, we gaan vandaag naar Junglinster om wat inkopen te doen, o.a. een partytent. We hebben echt van alles gekocht, nieuwe tas voor Judith, slippers voor Judith, 2 sportbroeken voor Tjerry, een leuk petje voor mij, en nog een hoop huishoudelijke dingen, maar geen partytent gevonden. Nog een lekkere tostie gegeten met een glaasje ijsthee, Tjerry 2 glaasjes natuurlijkSmile. Quinta heeft vreselijk last van haar pootje, waarschijnlijk een uitgescheurde nagel, in de auto op de parkeerplaats van de Aldi liep Chunkie er ook nog een keertje overheen, een hoop gegil natuurlijk. Toen nog ff naar de Aldi voor lampenolie, niet gevonden, wel een paar goede badmintonrackets doen het erg goed en liggen ook lekker in de hand. Lampenolie en een paar fakkels bij een hele dure zaak in tuinartikelen gekocht, maar ja beter duur dan niets. Op de terugweg nog even langs het kasteel in Beaufort gereden, gaan we morgen langs als het beter weer is. Terug op de camping lekker kip gegeten met maïs en wat paprika en een uitje, ik moest alleen een nieuw gasflesje onder het bed uithalen er was er een leeg, toen zat ik klem en heeft Judith mij (be)mishandeld. Om een uur of 9 ´s avonds heb ik de was die niet wilde drogen door de regen in de wasdroger gedaan en om 10 uur weer opgehaald, Mijn mammie nog ff gebeld in de telefooncel, mijn gsm is kapot, geen ontvangst meer dus maar ff wat laten horen en gelijk gevraagd hoe met pietje onze kanarie ging.Judith en Tjerry zijn nog met de vleermuisjes in de weer geweest, er zitten er erg veel. Later nog een potje zitten kaarten met Judith toen Tjerry op bed lag, was leuk ik heb veel gewonnen….

 

Luxemburg woensdag 11-08-2004

10:00 Judith gaat vandaag mijn haar knippen. (en dat doet ze ook echt wel hoor deze week … ik heb ook vakantie)

10:30 Vanmorgen koffie met de buren gedronken, leuke mensen uit Leeuwarden.

11:00 Daarna hondenhok gemaakt, Tjerry heeft goed geholpen!!! (niet dus).

11:30 Windscherm opgezet samen met Tjerry…..

12:00 Tjerry heeft toch al wat vriendjes gemaakt en is soms aan het volleyballen of badmintonnen.

12:30 Nu is hij moe en zit te kijken naar het badmintonnen, moet ook nog douchen, maar wil eerst rusten Smile.

Hoezo vakantie?12:58 Judith is met de was bezig, vindt ze leuk Smile

 

Tjerry badmintonnen 13:00 Tjerry is weer aan het badmintonnen.

13:05 Ik ben nu nog ff aan het spelen met de laptop.13:05 Ik ben nu nog ff aan het spelen met de laptop.

 

13:15 Judith schrijft in haar dagboek. 13:15 Judith schrijft in haar dagboek.

 

13:44 De buurvrouw heeft net een foto van ons drieën gemaakt.

 

«Judith mode»

Maar douchen ??? HO MAAR!!!!...

Stinkertjes zijn het…

Echt vakantie gevoel hebben ze nu hoor…. Hehehe

«Judith mode uit»

15:00 Melk warm gemaakt voor Judith, ze heeft een beetje maagpijn, ik geloof wel dat het helpt, ze krijgt al weer praatjes.

15:15 Eindelijk ff naar de douche, eerst ff scheren, heb ik me god_&$%$%$ nog raakgeschoren ook, mesje bod, maar toch proberen…..De nieuwe handdoeken drogen nog niet lekker af, maar ja beter dan niets.

bloedje?

15:35 Terug van de douche, Judith slaapt een beetje op het luchtbed, natuurlijk ligt Chunkie erbij….De andere hondjes zitten of liggen lekker in hun hokje, het is rustig nu er een windscherm omheen staat zien ze een stuk minder, dus blaffen ze ook niet meer, alleen maakt Chunkie af en toe de boel aan de gang.

Chunky

 

15:45 Tjerry heeft na lang aandringen toch maar schone kleren aangedaan en ligt nu lekker in de schaduw op zijn nieuwe stoel.15:45 Tjerry heeft na lang aandringen toch maar schone kleren aangedaan en ligt nu lekker in de schaduw op zijn nieuwe stoel.

 

16:07 Judith is net wakker en gaat soep maken 16:07 Judith is net wakker en gaat soep maken.

 

 

16:11 De soep is bijna klaar, kommen staan al op tafel hmmm best wel trek…. Tjerry lust het weer eens niet……

16:12 Tjerry heeft net een foto van mij gemaakt.

16:15 Tjerry is water halen om de was nog een keertje te spoelen.

16:15 Tjerry is water halen om de was nog een keertje te spoelen.

18:45 Ben net met Judith op een luchtbed en ik in een rubberbootje van de Sŭre af gegaan, wilde gaan verzitten en ben omgeslagen, daarna nog een keer met Tjerry, zonder ongelukken.

 

 gevallen?

 

19:00 Tjerry en Judith hebben een watergevecht om een stoel, Tjerry heeft verloren.

 

19:15 We gaan zo uiteten bij een restaurantje hier in Dillingen.

Dillingen

De hondjes mogen mee, maar moeten wel in de auto blijven, ze zitten nu gebroederlijk in het hokje, gaat erg goed, ze blaffen nu een stuk minder. Was een goede investering dat windscherm.

De hondjes mogen mee, maar moeten wel in de auto blijven, ze zitten nu gebroederlijk in het hokje, gaat erg goed, ze blaffen nu een stuk minder. Was een goede investering dat windscherm.

Net nog een wespenval gemaakt van een oude plastic fles, werk wel goed er zitten gelijk al een paar horzels in.

19:30 Judith is erg blij met haar nieuwe tas, ze loopt er de hele dag mee te sjouwen · (ja hoor (N) valt best wel mee, een beetje van de een in de andere tas doen en je bent er meteen een hele dag mee bezig….maar…. ben er inderdaad wel blij mee Smile)

We hebben nog ff een potje Jeu de Boules gespeeld, wilde Tjerry al een paar dagen, maar was niet zo leuk (ik win alleen maar).

19.45 Terry is ff plassen en ik denk dat we daarna ergens ff wat gaan eten, Tjerry is ff aan het ueueueh weet niet wat maar hij doet gezellig mee met andere kindertjes.

Zo iedereen is klaar dus ik denk dat we gaan …

Net nog ff geprobeerd Suzanna of Michiel te bellen, Su was de hele tijd in gesprek en Michiel hoorde ons niet dus hing hij gelijk weer op Frown

Nou het eten was lekker, alleen heeft Tjerry zich een beetje misdragen, ik had een pizza Petit Tom, Tjerry een salami en Judith een Mixed Grill met salade en frietjes, daarna nog een lekker ijsje op. Toen we terug op de camping waren was er nog een beetje ruzie met Tjerry, maar dat is ook weer opgelost (denk ik) hij was erg moe en had volgens mij ook een beetje heimwee?

 

Donderdag 12-08-2004

Het is nu half 11, vannacht slecht geslapen, ik lag opgesloten tussen drie honden en het gebeuren met Tjerry heeft er ook geen goed aan gedaan, maar vandaag is het lekker weer, we waren er vroeg uit een uur of 9, Judith heeft net mijn haar geknipt en daarna heb ik met Tjerry lekker gedouched. Judith is nu de rest van de kaarten naar Nederland aan het schrijven, we missen alleen aantal adressen. De buren zijn aan het inpakken, ze trekken vandaag verder richting Frankrijk. Moeten straks ff de buren bellen voor het adres van Lody, of misschien bel ik Lody zelf ook wel ff, vindt hij vast wel leuk om wat te horen. Volgende vakantie van te voren maar eens een goede adres en telefoonlijst maken. Judith gaat eindelijk douchen, het is al over elven…. We moeten vandaag nog een paar boodschapjes halen, o.a. verlengsnoer voor de laptop en nog wat andere zaken. 16:00 uur zijn we terug van de boodschappen, we hebben ook maar een nieuwe GSM gekocht, kunnen nu nog niet bellen omdat er een oproepblokkering op zit, moet via de provider verwijderd worden of zo, heb je een pincode voor nodig die we niet hebben. Klotezooi, koop je een nieuwe telefoon kun je nog niet bellen…. Verder heb ik nog een Compact-flash kaart lezer gekocht van Sweex geloof ik wel een mooi ding, en niet te duur, 14,95 of zo. Verlengsnoertje voor de laptop gevonden bij blokker, en nog een leuk speeltje voor Tjerry, een Tamagochi of zo en een mini heel heel heel heel kleine digitale foto, filmcamera,

iniemienie tama...dinges

 

 

en wat kopjes en een fakkel voor ´s avonds. Ik heb bij een hobbymarkt ook nog een acculader voor de auto gekocht, altijd handig voor in de caravan Smile. Ff snel langs de Match in Diekirch en snel terug naar de camping om de nieuwe speeltjes uit te proberen. Het regent de hele middag al pijpenstelen, we zitten dus lekker in de voortent, en Judith ligt ff op bedje, ze heeft ook slecht geslapen. 17:30 het is weer droog, gelukkig maar, kunnen we zo buiten eten. Er komt een groepje vakantiegangers met een hoop kabaal voorbij, Judith zal nu wel wakker zijn? Ja, hoor ze is wakker, en gaat gelijk worstjes warm maken, heeft trek gekregen van het slapen. Judith heeft net een smsje van Suzanna op onze nieuwe gsm gehad en is nu helemaal blij. We hebben weer een beetje contact met de buitenwereld Smile.

21.46 uur Lekker gegeten vanavond, worstjes en nog een zooitje vlees, en eindelijk weer eens een keertje aardappeltjes… gebakken dan wel maar toch… Terry en Tjerry zijn nog even wezen kijken naar een of ander ongeluk wat hier in de buurt gebeurd was, hoop aan de hand geloof ik… helikopters en veel getuut door brandweer en allerlei andere ellende. Ondertussen heb ik heerlijk met Chunky gespeeld… en ff gek gedaan… (lekkerSmile) Mijn mannetje is mooi geworden na het knippen (ik mag wel uit kijken Smile)

Tjerry is een beetje aan het doen of ik er niet ben of zoals het hem het beste uitkomt… ach, waait ook wel weer over… wordt toch nog ff praten hoor!!!

Ik heb de caravan een beetje opgeruimd en Tjerry zijn bedje omgetoverd in een tafel, nu kunnen we binnen zitten, vindt Tjerry gezellig. Dus een potje  kaarten tot een uur of 12, Tjerry´s bedje weer opgemaakt met schone lakens en we kunnen er in. Om half een dus vrijdag Smile een smsje van Suzanna en Michiel ontvangen, Juutje weer helemaal blij, volgens mij heeft ze me weer misbruikt vannacht, kan me niet zo veel meer herinneren Innocent.

suusje

 

Vrijdag 13-08-2004 (vrijdag de 13e)

Om 9 uur wakker, het regent pijpenstelen, volgens mij is Tjerry ook al wakker, ik hoor zijn speeltje piepen. Om kwart over 10 komt eindelijk het zonnetje door, en het is droog. Vandaag moeten we ook nog ff terug met de nokiakunnen nog steeds niet bellen, we weten nu wel ons Luxemburg nummer, (00352021486273) dus we kunnen wel gebeld worden. Ik lig nog ff in bedje, voel me niet zo lekker, Judith heeft me al koffie gebracht en is nu een paar broodjes aan het maken met gebakken ei MMMMMM jammie. Ik blijf nog ff ziekjes denk ik.

 12.00 uur en de heren liggen nog gewoon op BED!!! Eentje is er zogenaamd ziek te zijn…ach voor 1 keertje mag het wel… moet ie natuurlijk geen misbruik van gaan maken. Wink

Straks ff de was gaan uitspoelen want die staat er ook nog steeds, de ander is bijna droog… net ff snel binnen gehaald want het begon te hozen… nu Juutje natter dan de was…

Chunky heeft het weer helemaal voor elkaar en is weer lekker onder de dekentjes gekropen…. Maf beest.

Nou dus ff terug met de gsm, wat denk je in de winkel kan ik gewoon bellen, het blijkt dus dat we alleen via LuxGSM kunnen bellen en niet via T-Mobile-D of Vodafone D2, lekker geregeld en wij zitten tegen de Duitse grens waar alleen Duitse ontvangst is. Nu moeten we langs het hoofdkantoor in Ettelbruck aan de Grande Reu om de sim te laten deblokkeren. Snel ff langs Blokker voor batterijen en Tjerry wilde nog zo´n Tamagoshi ding dan kunnen ze tegen elkaar vechten. Verder wel leuk geshopt nog een nee 2 partytenten gekocht omdat er maar 2 zijkanten bij zaten en wij er 4 wilde hebben, nu hebben we dus een partytent reserve, ook nooit weg, nog een leuk kussen voor de hondjes en gelijk wat brokjes en snoepjes. Daarna nog in Ettelbruck aan het zoeken naar de Grande Reu, maar helaas, morgen maar ff met de routeplanner kijken.

Tjerry zag wel een hoop mooie auto´s maar zag geen kans om een foto te maken, je moest hem eens horen… en we hebben een mooi parkje

 gevonden waar een paar oorlogsmonumenten staan ter ere van generaal Patton, snel ff een paar foto's van Tjerry gemaakt.

Patton

Taraaa

tank en tjerry

 Terug op de camping ff snel de partytent opgezet, was ook geen overbodige luxe, het heeft daarna de hele dag geregend en niet zo´n beetje ook. Toen nog ff lekker wat gegeten (Judith gemaakt natuurlijk). Na het eten was het even droog, toen gelijk de partytent maar ff beter vastgezet en de rest van de zijwanden erin gemaakt. Toen waren de sigaretten Cool op dus snel in de auto richting Echternach naar de Q8 om in te slaan, (ik kreeg er een mooie aansteker bij) en gelijk ff de was in de droger, alles was weer eens nat geregend. Gelijk ff Dorien gebeld om te vragen of alles goed was, en geprobeerd of we gebeld kunnen worden op onze nieuwe mobiel, dat werkt dus wel. Net alles uit de droger gehaald samen met Tjerry, helaas niet helemaal droog, Toen we terugkwamen had Judith net Jan aan de telefoon die heeft ons nieuwe nummer nu ook, en nu zitten we lekker in de partytent, Tjerry heeft net het licht aan gedaan en is zowaar buiten aan het spelen,

wonder

 

haast een wonder Cool oh ja het is nu 22:00 uur en Judith zit in haar nieuwe boek te lezen was ze nog niet echt aan toe gekomen. Er staat een lekker muziekje op van Brabantse Leen, het is heerlijk rustig op de camping, de meeste vakantiegangers zijn weer naar huis en de rest is al aan het inpakken om morgen weg te gaan, wel jammer voor Tjerry hij heeft leuk contact met deze kinderen. 

 Net nog ff de laatste foto´s van de camera gehaald, toch wel handig zo met de laptop hebben er al ongeveer 150 gemaakt, een hoop rotzooi, maar ook hele leuke plaatjes er tussen.

 

 

Zaterdag 14 augustus 2004

Vanmorgen laat wakker een uur of 10 denk ik, het heeft de hele nacht geregend en behoorlijk hard ook. Paar keer wakker geweest door de schijtmachines die op ons bed verbleven, die gaan lekker met hun kontje naar mij liggen en laten regelmatig (vooral die zwarte) wat gas los pfffff. Ik heb ff een paar broodjes met een gebakken eitje gemaakt, Judith voelde zich niet zo lekker, beetje buikpijn. We gaan zo ff boodschappen doen in Diekirch voor het weekeinde, wel te hopen dat het weer wat beter wordt, zo is het maar somber. Tjerry gaat nu naar de douche, denk ik Innocent. We moeten ook een Frans Nederlands woordenboek hebben, we snappen er geen hout van. Zelfs de telefoon opwaarderen lukt niet Embarassed. Ook ff kijken voor een paar vingerhoedjes voor oma, zijn hier niet dik bezaaid. Misschien de VVV in Diekirch. En natuurlijk eerst ff langs de pinautomaat (als er nog wat op staat Smile). Zo het is half 2 ik ga ook ff douchen, tot zo lief dagboek. Ff lekker door Dikierch gewandeld, ook nog vingerhoedjes voor oma gevonden, geen Frans/Nederlands woordenboek, en ook geen cd-rommetje over Luxemburg, (ga ik zelf maar maken) maar we hebben een adresje waar ze wel te verkrijgen zijn, in Luxemburg-stad, misschien een dezer dagen nog eens er heen rijden. Na een bezoekje aan een paar boekhandels, een speelgoed-snoepwinkel en de Match weer op huis aan. Na het eten is het weer een beetje opgeklaard dus nog ff een potje badminton met Judith gespeeld, met gemak gewonnen natuurlijk (twee vingers in m´n neus) Daarna ben ik maar vast aan de CD begonnen. Money mouth

Vanavond een spelletje gekaart, en natuurlijk had Terry het meeste gewonnen(2 vingers in zijn neus) .

Nu is het een uur of 23.00 en Tjerry is zowaar zijn tanden gaan poetsen en voeten wassen en duikt daarna zijn bedje in … lekker `koezen`. Wij duiken er ook zo in denk ik zomaar. Best wel moe… raar eigenlijk want zoveel doen we hier nou ook weer niet.

Mijn buikie is wat opgeknapt… was gewoon nie zo erg lekker… en weer werkt ook niet echt mee… snie leuk maar we proberen er het beste van te maken. Net in de krant gelezen dat het in Nederland nou ook niet zo geweldig weer is, dus maakt niet uit of we nou hier of daar zitten.

Gister nog ff Jan aan de foon gehad…en gisteravond laat Su ook nog ffies… mis ze wel heel erg hoor… snik snik.

Gelukkig komt Su morgen in de middag aan in Nederland dus dan kunnen we weer normaal bellen… EINDELIJK!!!

 

Zondag 15-08-2004

Het is vandaag prachtig weer, elk half uur meld de radio dat het weer een graad warmer wordt, als dat zo doorgaat worden we om een uur of 3 gebakken Smile. Vandaag gaan we naar een verrassing, kan het nog niet opschrijven, Tjerry leest ook mee af en toe. Hij loopt de hele morgen al te zeuren,“waar gaan we naar toe?” Zo nog ff Tjerry zijn camera leeg maken, en dan gaan we op weg. Kan ook wel het is ondertussen half een! Fotocamera´s mee, we moeten ook nog een hoop foto´s maken voor de CD. Zo we zijn weer terug, we zijn in het oorlogsmuseum in Diekirch geweest, erg leuk en best wel leerzaam, Tjerry was er al eens geweest, maar ja wij nog niet.

knon

Alleen de hondjes mochten ff niet mee, die moesten in de auto wachten. Op de terugweg nog ff een foto van het kasteel in Bettendorf gemaakt, en nu gaan we zo ff naar Beaufort om wat foto´s van het kasteel te maken, Judith blijft ff hier om wat te lezen en een beetje te zonnen. Nou het kasteel was een succes, we zijn toch maar ff naar binnen gegaan, leuke foto´s gemaakt, alleen die voor de CD zijn wat te donker door het tegenlicht, een keer ´s ochtends nieuwe maken

.ridder in spé

 

Op de terugweg nog ff door Beaufort gereden en toen via Mullertall richting Echternach naar de Q8 om drank in te slaan. Om half 7 terug op de camping, Judith niet blij dat wij al in het kasteel waren gegaan L. ´s avonds nog een potje gekaart, ik heb verloren Frown, of eigenlijk gelijk gespeeld, maar laat ze maar, zijn ze ook een keer blij. Om een uurtje of half een naar bedje gegaan.

 

Maandag 16 augustus 2004

Vandaag is Lody jarig, hij wordt 51, een paar keer geprobeerd om te bellen, maar hij is er niet, wel de voicemail op zijn gsm ingesproken, ik probeer het later nog wel een keer.. Vanmiddag zijn we naar Ettelbruck gegaan om de gsm regiovrij te laten maken, dat ging dus niet. Wel ff leuk geshopt wat leuks voor Suzanna, en een paar spellen voor op de camping en natuurlijk een cadeautje voor Tjerry. Nog ff een bakkie gedronken en toen weer op huis aan. Tjerry was alleen op de camping gebleven met de hondjes om een spelletje Medal of Honor te spelen, en heeft zich wel vermaakt. Ff een broodje gegeten en toen de was in de machine gegooid. Judith ligt nu ff een uurtje op bedje en ik zit met een bakkie achter de laptop. Ze denkt dat ik ook een spelletje aan het spelen ben. Dat is dus niet zo, ik schrijf in het dagboek.

 

Dinsdag 17-08-2004

Vannacht vreselijk slecht weer gehad, zware onweer en regenval. Het ziet er vanmorgen verder wel redelijk uit, we gaan vandaag winkelen in Echternach. Zo maar ff rondkijken, wat foto´s maken en boodschappen doen. En wie denk je dat we tegenkomen? De bakker Erwin Broeders, ook toevallig. Verder nog wat vingerhoedjes, stuiterbal en een paar zakmessen gekocht. En een overheerlijk ijsje op. Nog even een flinke regenbui gehad, maar dat duurde maar 5 minuutjes en we stonden lekker droog. Op de terugweg naar de camping begon het weer te regenen, en op de camping aangekomen barste het pas goed los, het water gutste van de paden af. Later was het weer ff droog, maar om het uur viel er wel een bui. ´s Avonds zijn we binnen in de caravan rummycup gaan spelen tot een uur of 2, toen snel het bedje in. (oh ja ik heb gewonnen Smile ).(duh)

 

Woensdag 18-08-2004

Mooi weer vandaag, we gaan richting Larochette, en zien wel wat we verder onderweg tegenkomen. Judith heeft haar dag niet echt vandaag, moest net de nieuwe puntenslijper uit de vuilniszak vissen. 13:00 uur, net terug uit de douche, kwam ik Jaap tegen, we zitten nu gezellig aan de koffie. Aangekomen in Larochette zagen Judith en Tjerry een bordje"chateau” dus de auto geparkeerd en wij er op af, pfff dat was een klim helemaal te voet over een smal pad de berg op en glad en stijl dat het was, een paar keer moeten rusten maar uiteindelijk waren we boven.

glad

 En wat denk je een parkeerplaats recht voor de ingang van het kasteel, dus we hadden er zo heen kunnen rijden een paar honderd meter verder was de oprit de berg op. Maar ja, wij toch maar naar binnen, ff wat gedronken om bij te komen van de klim, hebben we het toch gehaald Eindelijk boven konden we het kasteel bezichtigen.

hè hè ff zitten

Zo mooi

Erg groot en hoog, leuke foto´s gemaakt en ff rondgebanjerd, Judith had wat last van haar heup, dus ik ben samen met Tjerry het woonhuis in gegaan en Judith heeft beneden gewacht met Chunkie.

Joehoe

Op de terugweg nog even door “Mullerthal” gereden en daar in de buurt van Consdorf nog een paar rotsen beklommen. Ik heb Tjerry zijn initialen nog in de rots gekrast met m´n zakmes, kunnen we later nog eens opzoeken.

boven zijn linker schouder, goed kijken hoor.

Toen kregen we erge trek en zijn bij de chinees in Reisdorf wat gaan halen, Tjerry wilde friet en wij rijst. Dat was erg lekker, toen we zaten uit te zakken (Tjerry was ff naar Jaap en Magda) betrok de lucht in een keer en begon het te regenen en te waaien, de partytent vloog al de lucht in, dus wij snel alles afgebroken en droog gelegd. Wij waren drijfnat maar alles was volgens mij nog heel en we hebben wel gelachen. Nu zitten we lekker binnen met droge kleertjes en een kopje koffie met amaretto, Tjerry is ook net weer terug en zit al gelijk te zeuren om te rummycuppen.

 

 

Donderdag 19-8-2004

Mooi weer vandaag, niet te warm maar wel lekker zonnig. Vandaag gaan we naar Bourscheid, daar staat een mooi kasteel dat we gaan bezichtigen. Eerst nog ff langs de pin en bij de VVV wat folders gehaald. Nog ff bij Batiself in Ingeldorf langs om wat scheerlijnen voor de partytent te halen, en ik heb nog een mooie schooltas voor Tjerry gekocht, hij vindt er niet veel aan, dus voorlopig zit de laptop erin Innocent.

Onderweg naar het kasteel nog wat mooie foto´s gemaakt, een heel mooie omgeving met prachtige vergezichten. Vanaf de weg nog een paar mooie plaatjes van het kasteel gemaakt.

onderweg

 Bij het kasteel aangekomen konden we nog net de auto parkeren, het was redelijk vol. De hondjes in de auto gelaten en op verkenning. Het was de moeite waard een van de mooiste kastelen die we tot nu toe in Luxemburg bezocht hebben. Op de terugweg een andere weg genomen, weer wat mooie foto´s gemaakt.

nog steeds onderweg

En toen nog ff langs een garage in Ingeldorf, Tjerry had op de heenweg een mooie auto gezien en die moest nog ff op de foto.

autootje

 Terug op de camping de partytent weer in orde gemaakt, met een hoop extra scheerlijnen. Toen de restjes van de chinees opgemaakt met een hoop gemarineerde varkenshaas, lekker……. Toen was het ondertussen een uur of 10, daarna nog een potje rummycup. Om een uur of 11 kwamen Christopher en Mary ook nog ff langs, die waren net aangekomen op de camping. Ff bijgekletst en toen het bedje in, we waren ook best moe.

 

Vrijdag 20 augustus 2004

Vandaag is het weer iets minder, af en toe een drupje regen. Maar het is niet koud. Net de partytent nog ff gerepareerd, een paar oogjes waren uitgescheurd. We gaan vandaag naar Ettelbruck, wat souvenirs kopen voor het thuisfront. Misschien op de terugweg nog ff langs kasteel Vianden. Judith is nu de cadeautjes aan het inpakken voor mijn mammie. (weer vingerhoedjes, is ze wel blij mee denk ik) Het weer klaart af en toe toch een beetje op, misschien word het nog een mooie zonnige dag. We moeten zo Tjerry maar eens gaan zoeken, die zal wel bij de buren zitten, anders komen we nergens meer vandaag. 13:30 Tjerry opgehaald bij de buren en op weg naar Ettelbruck, daar aangekomen konden we vrij snel de auto parkeren vlak bij de winkelstraat (Grande Rue). Het eerste waar we binnen gingen was natuurlijk een speelgoedzaak, we moesten nog een Uzi voor Jaap meebrengen en Tjerry wilde een erwtenschieter. Verder nog een cadeautje voor Tjerry zijn moeder gekocht en een watervaste stift om de partytent te merken (kunnen we hem volgend seizoen ook weer in elkaar krijgenWink).Daarna zijn we nog bij een soort blokker naar binnen gegaan, leuke winkel, een paar lantarentjes gekocht voor bij de hondjes in hun hok, een cadeau voor Dorien en nog drie RvS tuinlampjes op zonnecellen. Nog snel ff een kop koffie x en een broodje op een terrasje, Tjerry 2 ijsthee en een pizza.

Op de terugweg nog ff langs de Lidl, nog een leuke rode weekendtas voor Tjerry en wat boodschappen voor de spaghetti. 17:00 Terug op de camping de lampjes gelijk in de tuin gezet, maar binnen 10 minuten begon het al te onweren en vreselijk te regenen met af en toe zelf hagel.

Die lampjes Frown zullen dus wel niet branden vannacht L. Als de bliksem een zeiltje over het hondenhok gegooid, en nog een zijwandje in de partytent gezet, wat een hondenweer .

18:00 Judith is nu met het eten bezig, het regent en dondert nog steeds flink, de ergste bui is al wel voorbij denk ik, maar er valt nog genoeg. Later op de avond nog een spelletje rummycup gespeeld, met zijn vieren, Christopher deed ook ff mee. Om een uur of 10 gingen de lampjes toch nog aan, doen het goed en ziet er leuk uit.

 

Zaterdag 21 augustus 2004

Was vanmorgen niet zo erg lekker, duurde ff voor ik op gang was. Om een uurtje of 12 de douche in en daarna zijn we richting Vianden gegaan, het regende onderweg een beetje, en daar aangekomen miezerde het nog iets, dus maar een paar regenjasjes uit auto en op stap richting het kasteel.

 

 

 

Pffff wat een klim over die natte kinderkopjes, halverwege nog ff een ijsje gekocht voor mij en Tjerry, eindelijk boven, de kaartjes en een boekje over het kasteel gekocht. Een uurtje of wat en 50 foto´s later waren we weer bij de uitgang, daar bij het souvenirwinkeltje een Keltische sleutelhanger voor Judith en een zwaard voor Tjerry gekocht.

Terug naar de auto ging een stuk handiger dan de heenweg, maar eerst ff een bakkie, en Tjerry een ijsthee.

 lekker bakkie     huh?     ueueh,... ik neem,....

 

 

We zijn met de auto naar het centrum van Vianden gegaan en zijn te voet verder, ik wilde nog een foto van het standbeeld van Victor Hugo.

                                                 Victor

Even verder kwamen we een mooi klein kerkje tegen.

                                                               Mooi kerkje

 

                                                                binnenkant mooi kerkje

Zeker de binnenkant was zeer de moeite waard. Na bezoek aan een paar souvenirwinkeltjes waar de hoognodige, nergens anders te krijgen, onmisbare zakmessen moesten worden gekocht, en natuurlijk vingerhoedjes, weer terug naar de auto en richting Ingeldorf, Tjerry wilde graag een keer McDonnalds eten. Meteen maar ff 3 asbakjes ´meegenomen`, die zijn wel handig voor op de camping. Een leuk varkentje voor Juutje en een horloge annex hartslagmeter voor Terry. Zijn horloge is dus nergens meer te vinden … morgen nog maar eens ff goed zoeken.

 

zondag 22 augustus 2004

Nou vandaag naar huis op aan, eerst de boel ff inpakken en opruimen. Om een uurtje of 12 begonnen met het badminton net daarna de partytent, windscherm, opblaasboot, luchtbed, waslijnen, hondenhok en ga zo nog maar ff door. Om een uurtje of 4 waren we zover, nog ff een bakkie bij Jan, Mary, Jaap en Magda en om 5 uur op huis aan, bij de grens nog ff getankt en sigaretten ingeslagen. Om een uurtje of kwart over 8 thuis, kon de deur niet open van de post, maar na ff duwen toch gelukt.

Dat was de vakantie, veel te snel voorbij

 


Wie is online?

We hebben 29 gasten online

Powered by Colani. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, ftp manager. Valid XHTML and CSS.