logo

Wednesday 16th of October 2019

Home Weblog 2009 Koetjes en kalfjes
Koetjes en kalfjes PDF Afdrukken E-mailadres
Weblog - Weblog 2009
Geschreven door Moetly   
zondag 06 september 2009 09:14

 

                                        koe_kalf

Als ik naar mijn werk rijd kom ik langs verschillende boerderijen.  Zo is er een varkenshouderij waar ik nog nooit een varken buiten heb gezien trouwens, (schande) en er zijn wat boeren die schapen houden, dan heb je ook nog de verschillende kassen en er zijn er ook een stel boeren met koeien die, gelukkig, nog naar buiten mogen in het voorjaar.
Één zo’n boer heeft zijn stulpje vlak bij Made en die boer die heeft een aparte weide of, nou ja, een groot stuk grond in ieder geval, vlak bij zijn boerderij en daar zag ik het dus.
2 koeien MET hun kalfje!!
Zo mooi om te zien en ook zo leuk om er elke dag voorbij te rijden en zien hoe de kalfjes groter worden en nog steeds bij hun moeder mogen blijven. Waarom die boer dat doet weet ik niet. Ik heb  wel ergens gelezen dat het goed is voor het kalf en voor de moeder koe maar meer weet ik er niet van.  Naar mijn idee halen ze het kalf altijd gelijk weg bij hun mammie omdat…. Ueueueh voor de melk ofzo???
In ieder geval doet deze boer het bij deze 2 koeien en kalfjes anders.

Gelukkig, want ik vind dat je dit soort taferelen veel te weinig meer ziet tegenwoordig.
Koeien horen ’s zomers gewoon in de wei en het liefst met hun kalfjes. 
 

 

koebijkalf

 

 

 

 

 

Reacties  

 
0 #2 Judith Mundel 2009-09-19 16:44 Boer kan niet, boerin zou nog mogelijk zijn… Maar,… nee, ik ben tevreden met wat en waar en hoe ik nu ben
Trouwens, zijn het niet de boeren die altijd klagen?! Te nat, te droog, te koud, te warm.
Quoting
 
 
+1 #1 Jan 2009-09-18 17:22 Dan moet je ook boer worden, bepaal je dat helemaal zelf. Alleen heeft de geschiedenis geleerd dat de mensen die er over klagen, alleen maar klagen en daar blijft het bij. Quoting
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs

Wie is online?

We hebben 9 gasten online

Powered by Colani. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, ftp manager. Valid XHTML and CSS.