logo

Thursday 28th of March 2024

feed-image Feed Entries
Home Weblog 2009
Weblog 2009


Dom zwaluwtje PDF Afdrukken E-mailadres
Weblog - Weblog 2009
Geschreven door Moetly   
zondag 21 juni 2009 14:09

Tja, ik wou hier dus een filmpje opzetten van een zwaluwtje die tegen ons raam was gevlogen en die naderhand weer wegvloog maar ik krijg het nog niet helemaal voor elkaar.

Wees geduldig en kom morgen maar weer eens kijken want het MOET me lukken!!! Laughing(ooit)

 
Reiger PDF Afdrukken E-mailadres
Weblog - Weblog 2009
Geschreven door Moetly   
zondag 29 maart 2009 10:47

Bij ons op de achterstraat hebben we een klein vijvertje. Het is eigenlijk niks maar we hadden hem nog staan en ik vond het leuk om daar een paar plantjes in te hebben en een paar kleine goudvisjes. Gewoon leuk om naar te kijken... niets bijzonders.

Aangezien de rest van de achterstraat nog een beetje een rotzooitje is en we nog geen geld hebben om die te gaan opknappen, moet je toch wat als tuin liefhebster.

Verleden jaar zomer hebben we die dus neergezet erg leuk en het klaterende water maakt je rustig. Lekker mijn eigen hoekje in de "tuin".

Paar plantjes er in en een paar visjes uit de grotere binnenvijver er in, allemaal nazaten van de goudvisjes uit de vijver van m'n vader van 30 jaar geleden. Ook een beetje nostalgie dus.

Zat ik van de week beneden,... wat zie ik?

 
Ik mis PDF Afdrukken E-mailadres
Weblog - Weblog 2009
Geschreven door Moetly   
maandag 16 maart 2009 15:49

Het eerst wat ik doe als ik wakker wordt is een kop koffie nemen en een sigaretje, slechte gewoonte maar, ooit zal ik het afleren.Tongue out

Vanmorgen dus ook, koffie en hoppa naar buiten voor de nodige nicotine. Ik was nog op mijn werkplekkie want ik had net een nachtdienst gedraaid.

Het was heerlijk weer en ik hoorde de vogeltjes fluiten en het rook heerlijk naar bomen en gras en schone was (de droger stond aan)...

Ja, gewoon lekker fris allemaal.

Genietend van mijn koffie en sigaretje, stond ik even te dromen,... Ja, het is hier mooi en het ruikt inderdaad heerlijk maar,.... O, wat mis ik het uitzicht van mijn oude werkplekkie.

Het uitzicht wat nooit hetzelfde is.

zonsopgang vanuit het raam van 'de dijk' 'S morgens

 

 
Dochter PDF Afdrukken E-mailadres
Weblog - Weblog 2009
Geschreven door Moetly   
woensdag 18 februari 2009 09:19

 

Zondag avond kwam ze gezellig even naar me toe. Anderhalf uur rijden om eventjes naar je moeder te gaan is LIEF! Dat is ze ook!!!

Jammer dat het geen lekker weer was zodat we ergens naar toe konden maar we hebben ons evengoed wel vermaakt. Lekker keutelen, lachen en kletsen,... vooral dat laatste, want ze kan er wat van hoor.

Dat mis ik dus ook, het gewoon lekker babbelen over van alles en nog wat....belangrijk en onbelangrijk...

Ze had gelijk maar even de schaar EN de verf meegenomen want,...alleen als je er zin in hebt hoor ma.... jaja.... tuurlijk.... Dus ook maar haar haar gedaan,... Was het toch bijna mis gegaanSurprised

 
Potteschijter? PDF Afdrukken E-mailadres
Weblog - Weblog 2009
Geschreven door Moetly   
woensdag 11 februari 2009 12:22

 

Ja, daar zit je dan als ras echte ''Aidammer", "Jas" en "Waterlander" tussen de Brabanders. Wat doe je eraan? Niks helemaal niks,... Je doet gewoon mee, op jouw manier dan.

De carnaval is hier in aantocht en het is net als bij ons ''op't durp", de kermis, alleen dan zonder draaimolen maar met een optocht.

Veel meer verschil is er niet, of heb ik, nog, niet kunnen ontdekken. Iedereen is al weken van te voren bezig met een praalwagen te maken. Die moet dan weer voldoen aan een bepaald moto,... ik heb me rot gezocht wat het moto van dit jaar is voor  potteschijterland' (= Geertruidenberg) maar ik heb het gevonden.... ''Vinde dè wè"  (vertaling; vind de weg, ueueh correctie, vind je het leuk... pffff  de meningen hier zijn verdeeld,...what ever... )

Voor de rest wordt er veel gezopen en gehost, is iedereen 4 dagen vrij, zijn alle winkels dicht en alle kroegen open, men gaat verkleed en haast iedereen is ladderzat. Ook heeft elke plaats in Brabant eventjes een andere naam.

Geertruidenberg = Potteschijtersland, Made = de May, Raamsdonksveer = Faantelaand,Raamsdonk =D'n Haaikaant, Oosterhout = Kaaiendonk en ga zo maar even door.

Als je het echt leuk vind om te weten dan heb je hier een link: Lijst van alternatieve plaatsnamen tijdens carnaval.

 

 
« StartVorige123VolgendeEinde »

Pagina 2 van 3

Wie is online?

We hebben 377 gasten online

Powered by Colani. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, ftp manager. Valid XHTML and CSS.