logo

Friday 29th of March 2024

Home Weblog 2009 Meisje
Meisje PDF Afdrukken E-mailadres
Weblog - Weblog 2009
Geschreven door Moetly   
zaterdag 07 november 2009 10:33

2 jaar geleden kreeg ik een hondje van iemand. Ze hete toen Daantje maar luisterde beter als je Meisje riep.

Meisje werd het dus.

Meisje was(en is nog steeds) een soort Dommeltje ontzettend lief wat aan de mollige kant en helemaal idolaat van haar baasje.

Meisje

Verleden week werd ze niet zo lekker. Ze moest veel overgeven en wilde niks eten en ontzettend veel drinken, dus ook heel veel plassen.

Toen ik die zaterdag thuis kwam van mijn nachtdienst heb ik het even aangekeken en heb ik in het begin van de middag de dierenarts gebeld en we konden gelijk komen. Die constateerde een bacterie in haar maag dus 2 spuiten, 1 tegen het braken en een antibiotica, pillen mee tegen het braken en een antibiotica kuurtje en dan zou ze op moeten knappen, zei de dierenarts. Als ze niet opknapte was er wat anders aan de hand.

 

Nou, ze knapte dus helemaal niet op, het ging steeds slechter. We hebben nog 1 nachtje afgewacht maar zijn daarna teruggegaan naar die dierenarts met een doodzieke hond die meer dood dan levend was, en wij helemaal overstuur want het zag er echt naar uit dat "ons Meisje" het einde van de dag niet zou halen.

De dierenarts schrok ook best wel van Meisje en die nam wat bloed af om te testen op van alles en nog wat. 

Uitslag?

Diabetus melitus!!!!

Zooooo, duidelijk.....

Nou nee dus.

Want nu begon het dus pas echt!

Meisje werd een paar dagen opgenomen in de kliniek en moest aan het infuus. Dikke naalden in haar pootje en vele keren geprikt worden in haar oortje om het glucose gehalte te meten.

ietsies opgeknapt  

Ze onderging het allemaal gelaten. Ze was zo dapper en stoer.

Na 3 dagen mocht de dame weer mee naar huis, JOEPIE!!!

Alle instructies meegekregen. Wat mag wel en wat mag beslist niet. 

Geen extraatjes meer, afgepast, speciaal, voer (niet te vreten vind ze zelf), eens in de week een dag-curve, 2 maal daags insuline inspuiten en een paar keer per dag wandelen(ja, dat vind ze dus 10 x niks)

Nu zijn we een week verder en Meisje knapt redelijk op, ze slaapt nog wel veel maar dat deed ze, volgens mij, altijd al. ze begint te wennen aan het voer, als de baas het maar maalt en er wat lekkers in verstopt. Dat wandelen blijft ze niks vinden het is meer ueueueh, "ff snuffelen hier,.... waggel waggel,.... ff snuffelen daar,.... waggel waggel... plasje,... soms poepje,... kom, naar huis baas. (10 meter gelopen) Dus tilt de baas haar op de heenweg op, naar het speeltuintje, en dan moet ze wel  terug wandelen(sjokken)

wiggel waggel 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs

Wie is online?

We hebben 393 gasten online

Powered by Colani. Designed by: Free Joomla 1.5 Template, ftp manager. Valid XHTML and CSS.